carolina-silk

Om mig

Mitt namn är Carolina Silk och det är jag som driver Silk Dog Rehab. Jag har stor erfarenhet och intresse för hundar och har själv haft hund sedan femton års ålder. Du som hundägare kan därför känna dig trygg med att jag kan hantera din hund på bästa sätt. Jag lever för hundar i alla storlekar, raser och sinnen. Idag är jag stolt ägare till två hundar av rasen chihuahua vid namn Nemo och Loke. Det var dock min första hund Milton som fick mig in på det här spåret.

När jag fick Milton hade jag planer på att hålla på med utställning, agility och lydnad. Men vid två års ålder märkte jag att han var halt. Det var då han fick diagnosen Patella Luxation grad 2 och 3 i båda bakbenen. Milton bokades in för en operation och rehabilitering efter det, men tyvärr hjälpte inte detta och en ytterligare operation gjordes med mer rehabilitering. Tyvärr blev Miltons situation aldrig bättre och vid nio års ålder fick Milton, min bästa vän, somna in på grund av smärtorna i benen. Jag har sedan dess undrat om jag hade kunnat göra mer, om jag visste mer. Det var ur den tanken jag så småningom beslutade mig för att utbildade mig inom ämnet, för att kunna hjälpa fler hundägare och hundar som har liknande problem.

Idag vet jag att mer hade kunnat göras och på ett annorlunda och bättre sätt. Det är denna nyfunna kunskap jag vill dela med mig av till dig som hundägare för att din hund ska få möjlighet att må så bra som möjligt under så lång tid som möjligt.

Utbildning

Jag är certifierad Canineopat vid UPH Education kan liknas vid en hundfysioterapeut. Det jag erbjuder din hund är behandling inom en rad olika områden, bland annat inom friskvård, rehabilitering och muskeluppbyggnad, massage, laserterapi, kostrådgivning och mycket mer därtill.

För att behandla din hund på rätt sätt, har jag valt att inte ha massa olika och förvirrande priser, utan jag tar betalt för den tiden jag faktiskt spenderar med att behandla din hund. Det kan vara svårt för dig som hundägare att veta vilken behandling din hund behöver. Vad jag behandlar på din hund beror på vad din hund behöver och varje behandlingsplan ser olika ut. Det kan vara bra för dig som hundägare att förstå att det ofta behövas en kombination av olika behandlingstyper. Detta för att uppnå bästa resultat. Under ditt och din hunds första besök går vi tillsammans igenom vilka behandlingar som krävs på första besöket och lägger upp en plan på träning ni kan göra hemma.

Men, som många vet, mår kroppen bra av en massage då och då, även om inga speciella problemområden existerar idag. Massage kan motverka framtida problem som kan skapas av spända muskler och felbelastningar. Därför går det jättebra för dig att boka en tid hos mig även om din hund anses vara frisk.